Voorwaarden hosting

Als je je website door Devomo laat hosten, kost dat €300 exclusief BTW per jaar, tenzij we iets anders hebben afgesproken. Maar wat krijg je daar eigenlijk voor?

Het pakket bestaat uit drie onderdelen: hosting, onderhoud en support. Hieronder licht ik die begrippen toe.

Daarbij refereer ik steeds in de ikvorm aan Devomo, en noem ik jou als klant ‘je’, ‘jij’ of ‘jou’.

Hosting

Ik huur een server om je website op te zetten, en de kosten daarvoor bereken ik aan je door. Ook zit er één .nl-domein bij de prijs in. Andere domeinextensies en extra domeinen kunnen extra kosten met zich meebrengen. Meestal reken ik €10 per extra domein per jaar, maar de ene extensie is duurder dan de andere. Daarom kijk ik per domein wat een redelijke prijs is. Uiteraard gaat dat in overleg.

Per website krijg je 2GB opslagruimte. Heb je meer ruimte nodig, dan kost dat €10 per GB per jaar. Ik rond dit per GB naar boven af.

Onderhoud

Ik reserveer per jaar in totaal twee uur voor onderhoud. Eén uur daarvan is voor regulier onderhoud. In die tijd voer ik updates uit en controleer ik steekproefsgewijs of de website nog goed werkt. Het andere uur is bedoeld voor het oplossen van problemen of het doen van aanpassingen die nodig zijn om de website draaiende te houden.

Support

Alle websites zijn voorzien van een CMS, zodat je zelf aanpassingen kunt doen. Maar je kunt me altijd bellen of mailen als je ergens niet uitkomt. Of als er iets aangepast moet worden waar je via het CMS niet bij kunt.

Per jaar is er één uur beschikbaar voor support. Ik houd dit niet op de minuut bij, maar als je veel support afneemt, reken ik daar extra uren voor. Dat gaat wel altijd in overleg.

Wat er niet bij hoort

  • Het invullen of aanpassen van content. Je hebt een CMS tot je beschikking waarin je dit zelf kunt doen. Ik kan je hierbij op weg helpen; dat valt onder support.

  • Aanpassingen die te groot zijn om binnen het uur support gedaan te worden. Per aanpassing kijk ik wat daarin redelijk en haalbaar is.

  • Licenties van betaalde software die op de website in gebruik is. Denk daarbij aan het CMS, plugins en lettertypen. Die komen apart op je factuur. 

Tot slot

Ik hecht veel waarde aan eerlijkheid en transparantie. Loop je ergens tegenaan, dan sta ik altijd open voor een gesprek.

Verder zijn op de hosting ook de algemene voorwaarden van Devomo van toepassing.